DOLAR 28,9919 0.23%
EURO 31,2252 -0.16%
ALTIN 1.866,38-1,07
BITCOIN 1269891-0,63%
İzmir
11°

AZ BULUTLU

06:35

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google, şifreyi kaldırıyor! Artık hesaplara böyle girilecek
  • Haber hdht
  • Gündem
  • Google, şifreyi kaldırıyor! Artık hesaplara böyle girilecek
39 okunma

Google, şifreyi kaldırıyor! Artık hesaplara böyle girilecek

ABONE OL
Ekim 11, 2023 21:19
Google, şifreyi kaldırıyor! Artık hesaplara böyle girilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, kullanıcı hesaplarında oturum açma yöntemlerinde büyük bir değişikliğe gidiyor. Bugünden itibaren Google, tüm kullanıcılardan varsayılan oturum açma yöntemi olarak parola yerine passkey (geçiş anahtar) kullanmasını isteyecek. Peki passkey nedir ve nasıl kullanılır?

Google hesaplarına parola yerine passkey ile giriş yapılacak

Passkeys, kullanıcıların önceden belirledikleri biyometrik kimlik doğrulama veya PIN’den yararlanarak şifrelerin yerini almayı amaçlıyor. Passkeys ile hesaplar, kullanıcının cihazında depolanacak ve bu sayede kriptografik olarak saklanacak.

Google’ın yeni kararıyla birlikte kullanıcılar, oturum açmak için parola yerine parmak izi, yüz tanıma veya PIN ile kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacak. Bu, oturum açma işlemini hem daha kolay hem de daha güvenli hale getirecek.

Passkeys için en önemli nokta ise anahtarların hesaplara özgü olmasından kaynaklanıyor. Bu da bir sitedeki olası ihlalin, diğer hizmetleri engellemesinin önüne geçiyor.

Google, geçiş anahtarlarının kimlik avı gibi saldırılara karşı dirençli olduğunu ifade ederek, tek kullanımlık kodlardan daha güvenli olduğunu belirtti. Bir web sitesi saldırıya uğrasa bile, passkey sayesinde kullanıcıların diğer bilgilerine erişilemeyecek.

Geçiş anahtarlarının varsayılan hale gelmesi, Google hesaplarının her cihaza özgü passkey ile açılacağı anlamına geliyor. Ancak isteyen kullanıcılar, hesap ayarlarını değişterek şifre kullanmaya devam edebilir.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP